La UdL acull 250 alumnes estrangers el primer quadrimestre
Per primer cop, arriba estudiantat de Taiwan
Descarregar PdfLa Universitat de Lleida (UdL) acull durant el primer semestre d'aquest curs 2023-2024 un total de 250 alumnes de mobilitat de 46 nacionalitats diferents; alguns de països tan distants com ara Sud-àfrica, els Estats Units, Bhutan, Xile o Moçambic. La xifra és similar a la de l'any passat, en què la UdL va recuperar l'afluència prèvia a la pandèmia de COVID-19, segons la unitat de Relacions Internacionals. El col·lectiu més nombrós és l'estudiantat italià (68); seguit pel mexicà (36) i el xinès (15), que torna a Lleida després de tres cursos. Per primera vegada, la UdL rep alumnat procedent de Taiwan, gràcies a un acord d'intercanvi signat recentment amb la National Taipei University of Education.
Per programes, les diferents accions de l'Erasmus concentren la major part de l'estudiantat estranger, amb 114 persones; seguit pel programa Mobilitat UdL, amb 74. L'Erasmus Mundus, per a estudiantat de màsters oficials, aporta 20 alumnes, i el SICUE de mobilitat dins l'Estat espanyol, 9. El Minor Internacional Global Acting in ICT que gestiona directament l'EPS, suma aquest quadrimestre un total de 15 estudiants; els mateixos que aplega el Diploma d'Estudis Hispànics i les estades curtes en programes propis dels centres. Completen el llistat dos alumnes a dobles graus i un visitant.
L'acte institucional de benvinguda ha tingut lloc aquest dilluns al vespre al Saló Víctor Siurana del Rectorat. Els vicerectors d'Internacionalització, Antoni Granollers, i de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta, han presidit la rebuda a l'estudiantat de mobilitat; acompanyats per la directora de l'Institut de Llengües de la UdL, Montserrat Casanovas. "Les xifres demostren la bona salut de la mobilitat internacional a la UdL", destaca Granollers. "Competim amb l'atracció de Barcelona com a marca i que vingui un grup tant nombrós a Lleida és molt notable, fet que és bo tant per la universitat com per la pròpia ciutat", afegeix el vicerector d'Internacionalització.

Foto: Benvinguda als estudiants de mobilitat que acull aquest curs la FDET i que procedeixen de Xile, Itàlia, Corea, Portugal, Mèxic, Colòmbia, República Txeca, Alemanya o Perú.
TEXT: Oficina de Premsa