Llicó Inaugural de Santos Ruesga a la FDE

Descargar pdf

Veure més fotos de l'acte i descarregar-les: AQUÍ

El dia 27 d’octubre la Facultat de Dret i Economia va celebrar la Lliçó Inaugural del present curs. L’encarregat d’impartir-la va ser el Catedràtic d’Economía Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid el Dr. Santos Miguel Ruesga Benito.  Amb el títol ¿Qué ha pasado (y que está pasando) en la economía española?, el professor Santos Ruesga va analitzar el motius i els perquès de la situació actual de la economia espanyola. El Dr. Santos Ruesga va estar acompanyat per la Degana de la FDE, la Dra Maria José Puyalto. 

El Dr. Santos Ruesga ha impartit classes en multitud de centres acadèmics estatals però també internacionals (Universitat de California, Stanford, UNAM, Universitat de Lima). Com a economista també ha desenvolupat una intensa tasca com a consultor de importants institucions estatals com de fora del país. Com a investigador de la ciència econòmica, la seva feina s’ha centrat en l’estudi de les relacions laborals i de la economia informal questions de les quals ha publicat un gran nombre de llibres i articles.

Des de l’any 2000 fins al 2009 va exercir com a representantdel Ministeri d’Educació espanyol al High Council del European University a Florencia i des de febrer de 2001 fims a l’abril de 2005 va ser Vicerector de Relacions Institucionals de la Universitat Menéndez Pelayo. També del 2007 fins al 2012 va ser membre del Consell d’Administració de RTVE. 

Durant els últims anys, també ha format part de diversos comitès d’experts per al diàleg social a Espanya i també ha tingut funcions dins el Consell Econòmic i Social de Espanya. 

Un gran nombre d’estudiants de les diferents titulacions de la FDE han assistit a la ponència del Dr Santos Riesga que es va fer en l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterer del Campus de Cappont.