Jornades Universitat-Empresa: Joventut i Treball situació actual i perspectives de futur

Descargar pdf

Veure més fotos: AQUÍ

Avui ha començat la XXVII edició de les Jornades Universitat-Empresa de la Facultat de Dret i Economia de la UdL. Unes Jornades que en la present edició porten per títol Joventut i Treball: Situació actual i perspectives de futur. L’objectiu de les Jornades és analitzar la situació actual de la població jove, destacant les característiques de la seva ocupació i les possibilitats d’abandonar la situació d’atur, que en aquests moments és d’un 39,03% a Catalunya i d’un 46,24% a la resta de l’Estat. Igualment és volen estudiar les diferents possibilitats de cerca de treball que s’ofereixen tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat Espanyol i a l’estranger. La degana de la Facultat de Dret i Economia Maria José Puyalto i el professor de la FDE Rafel Allepuz han estat els encarregats d’inaugurar les Jornades.

Durant aquesta primera jornada han intervingut tot un seguit d’especialistes que han intentat donar llum sobre quina és la situació actual de la relació joves i treball i quines són les perspectives de futur. La primera ponència ha anat a càrrec del Dr Albert Recio, professor del Departament d’Economia Aplicada  de la UAB, que ha fet un anàlisi de la situació actual del mercat de treball. La segona intervenció del dia l’ha fet la Dra Mari Carme Riera, professora del Departament d’Econometria, Estadística i Economia Espanyola de la UB,  que ha reflexionat sobre l’oferta formativa de la població jove i demanda laboral en el mercat de treball espanyol.

La Jornada s’ha tancat amb una taula rodona que ha tractat el tema de la Problemàtica juvenil i suport institucional. En aquesta taula hi han participat la Sra. Núria Ramon (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya –CNJC), la  Sra. Afra Blanco (UGT), el  Sr. Genis Moreno (Acció Jove CCOO), la  Sra. Sílvia Luque (Fundació Ferrer i Guàrdia) i el Sr. Mohamed Aznay (Graduat en ADE per la Universitat de Lleida). La taula ha estat moderada per la professora de la FDE Agnés Pardell

Demà 2 de març finalitzaran aquestes jornades amb la ponència de la Dra. Sara Moreno Colom (Professora de Sociologia a la UAB, investigadora del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB) que parlarà sobre joventut i Treball, i la conferència del Dr. Lorenzo Navarrete Moreno (Director Departamento de Sociologia V – UCM) que tractarà sobre l’emigració dels joves en el context de crisi.

Les jornades es clouran amb una taula rodona on intervindran la Sra. Cristina Castelló (Graduada en ADE per la Universitat de Lleida) la Sra. Sílvia Esteve (Assessora EURES Lleida), i la Sra. Clara Rubio ( Pedagoga i antropòloga). La taula serà moderada pel professor de la FDE el Dr. Rafael Allepuz.