Xerrada Col·loqui dels eurodiputats Tremosa i Urtasun a la FDE

Descarregar Pdf

Veure més fotos i descarregar-les: AQUÍ

La Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia va acollir el passat 10 de febrer una xerrada col·loqui dels eurodiputats  Ernest Urtasun (Iniciativa per Catalunya Verds), Ramon Tremosa (Convergència Democràtica de Catalunya) i el professor del Departament d’Economia Aplicada de la FDE, el Dr J. Pere Enciso. Tots ells van reflexionar sobre el paper i les conseqüències de l’Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP). Un acord comercial entre els Estats Units i la Unió Europea per a crear la zona de lliure comerç més gran del món.  Aquest acord té com objectiu eliminar aranzels, normatives que consideren innecessàries i restriccions a la inversió en una gran varietat de sectors econòmics per tal de simplificar la compra-venda de béns i serveis entre la UE i els EUA. 

Els tres ponents van plantejar les conseqüències politiques, socials i econòmiques que pot provocar l’entrada en vigor d’un acord comercial d’aquesta magnitud. Els dos eurodiputats van mostrar la seva visió de la situació tenint en compte la seva visió privilegiada dels fets com a eurodiputats.  Ramon Tremosa és Ramon professor titular de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona. Per la seva part Ernest Urtasun és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona.

L’acte va aixecar una gran expectació i la Sala de Juntes de la FDE es va omplir de professors, estudiants i  altres membres de la comunitat universitària que no es val voler perdre aquesta xerrada col·loqui.