XXIII Jornada dels Economistes

Descarregar Pdf
DSC01119
XXIII Jornada dels Economistes

Els economistes analitzen com innovar connectant amb xarxes globals L’estació de Baqueira Beret va presentar ahir en un acte de Barcelona les novetats de la propera temporada, que preveu iniciar l’1 de desembre. L’estació té la perspectiva de que aquesta propera temporada s’assoleixin els 850.000 esquiadors. Per aquesta propera temporada, el complex hivernal, amb domini a l’Aran i el Pallars, ha invertit en millores un total de 7,5 milions d’euros.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya a Lleida va organitzar ahir la 23 ena edició de la Jornada dels Economistes i que enguany portava per títol “Innovar des de Lleida connectant amb xarxes globals”. Es van presentar els casos d’IDI Eureka, AKIS International i Bunyesc Arquitectes, tres empreses innovadores amb seu a Lleida que són referents internacionals en els seus respectius àmbits i exemple del paper que poden exercir les xarxes que s’estableixen des de ciutats intermèdies.

Concretament van intervenir Francisco Sáenz (CEO i Innovation manager d’IDI Eureka i de Desplek Construction i soci de Bound4Blue), Víctor Falguera (Soci fundador d’Akis Research, Inaptek Automation i E-Stratos Geosystems) i Josep Bunyesc (arquitecte de Bunyesc Arquitectes especialitzat en arquitectura sostenible). Per la seva banda, l’economista expert en ecosistemes d’innovació de la Universitat de Barcelona Jordi Garcia Brustenga contextualitza les experiències presentades en el marc de les estratègies de desenvolupament local i regional que s’estan promovent des de Catalunya, Espanya i Europa.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya compta amb més de 8.000 col.legiats (435 dels quals de Lleida).

Text: Diari La Mañana

En el decurs de la Jornada es van lliurar els premis al millor expedient acadèmic en ADE per a la Sra. Florina Alice Ghencea i  al  millor Treball Final de Grau en ADE per al Sr. Adrià Tarroja  -  curs acadèmic -  2017/2018.