Celebrat el II Seminari de Treball: Nous Horitzons del Dret Constitucional

Descarregar Pdf
Seminari_trball (3 de 41)
Acte de la celebració del seminari nous horitzonts del Dret Constitucional

El Saló Víctor Siurana del edifici del Rectorat de la UdL ha acollit aquest 23 de febrer el II Seminari de Treball: Nous Horitzons del Dret Constitucional.  El Seminari ha estat inaugurat per la degana de la FDET Maria José Puyalto.

La jornada s'ha distribuït en 2 taules rodones. La primera amb el títol Qualitat Democràtica ha tingut com a participants Francisco Javier Sanjuán (Univ. Miguel Hernández de Elche que ha parlat sobre el règim jurídic de les consultes populars. La professora Loreto Segura de la UB ha estat la següent conferenciant. Segura ha plantejat la qüestió Quin és el lloc que ocupa la democràcia directa i semi directa

en el model autonòmic en democràcia?. La darrera intervenció del matí ha estat la del professor de la Univ. de València Gabriel Moreno. Moreno ha exposat la afectació

dels sistemes democràtics per la constitucionalització europea de l'estabilitat pressupostària. Els comentaristes d'aquesta taula matinal han estat Josep Maria Castellà UB, Carlos Garrido Univ. de Saragossa i Maria Reyes Univ. Pablo de Olavide.

L'altra taula rodona de la jornada ha portat per títol Drets Fonamentals i garanties jurisdiccionals. El primer ponent ha estat Manuel Álvarez de la Univ Rey Juan Carlos que ha parlat sobre l'Educació, la cultura i el dret a la pau. El següent ponent ha estat Pablo Sánchez Molina de la Univ. de Sevilla que ha explicat la clàusula de no regressió en el dret internacional dels Drets Humans. Per últim, el professor Juan Ocón de la Univ. de la Rioja ha reflection at sobre el dret fonamental al secret de les comunicacions davant els nous escenaris tecnològics. Aquesta taula ha tingut com a comentaristes Teresa Freixes UAB, Ángel J. Rodríguez Univ. de Málaga I Maria Salvador de l'UNED.

La clàusula de la jornada ha anat a càrrec de José Tudela secretari general de la Fundació Manuel Giménez Abad.